Nyheder

Teamets temperaturmåling og recept til behandling

4. december 2017
Temperaturmålingen er Teamuniversets omdrejningspunkt. Den hjælper teamet til at finde frem til dets styrker og udviklingsområder. Men testen giver også konkrete bud på, hvordan og med hvilke metoder man kan udvikle sit team.

22 procesværktøjer til bedre teams

4. december 2017
Vi har samlet, tilpasset og videreudviklet 22 procesværktøjer, der hver især guider teamet til lærerige teamøvelser.

30 millioner kroner til dig og dine kollegaer

27. september 2017
Vidste du, at Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser netop nu uddeler midler til arbejdspladser i opbrud og bevægelse? Du og dine kollegaer kan også få del i de mere end 30 millioner kroner til udviklingsprojekter, hvis I ansøger senest 2. november.

Fremtidsforsker: Her er fremtidens kompetencebehov

27. september 2017
Hvilke kompetencer kræver fremtidens arbejdsmarked? Kom med ind i krystalkuglen, og se en kort video, hvor forskningschef fra Instituttet for Fremtidsforskning Carsten Beck giver sit bud på fremtidens kompetencebehov.

Kompetencer til samarbejde og ledelse på afstand

30. august 2017
Det gode distancearbejde kommer ikke nødvendigvis af sig selv, men kræver ofte særlig opmærksomhed – og måske nye kompetencer. Her er 5 steder, hvor I kan sætte ind.

Få større udbytte af jeres virtuelle møder

30. august 2017
Mange arbejdspladser oplever, at videomøder over skype osv. kan være en stor udfordring eller ikke altid skaber det samme udbytte som fysiske møder. Men med nogle få og relativt simple greb kan I styrke jeres virtuelle møder.

Fondsstøtte til kompetenceudvikling, der skaber innovation

16. maj 2017
Skal din statslige arbejdsplads være bedre til at arbejde med innovation? Så brug Kompetencesekretariatet, og søg om økonomisk støtte til et kompetenceudviklingsprojekt.

Innovationsprojekt dyrker absurde ideer

16. maj 2017
Københavns Vestegns Politi uddanner innovationsambassadører til at opfange og udvikle ideer til bedre opgaveløsning.

Tag i innovationspraktik

16. maj 2017
God kompetenceudvikling behøver ikke være kurser eller for den sags skyld koste penge. Det viser Center for Offentlig Innovations Innovationspraktik år efter år. De har netop åbnet for tilmeldinger.

Nyt webværktøj: Få inspiration til MUS-konceptet

20. marts 2017
Foråret er mange steder lig med afholdelse af MUS. Få inspiration til udvikling og indhold i selve MUS-konceptet med vores nye webværktøjer.

Nå godt i mål med MUS: Her er 4 gode råd til arbejdet med udviklingsmål

20. marts 2017
MUS-samtalen er ikke færdig, før der ligger udviklingsmål for medarbejderen. Men ofte fylder samtalen 58 minutter, og så bruger man de sidste 2 på at gøre det konkret. Måske skulle I vende det om?

Graver og kirketjener på lederkursus

3. marts 2017
Der er brug for dygtige ledere på landets kirkegårde. En række kirker har allerede taget imod Kompetencesekretariatets tilbud om et kursus til ansatte med personaleansvar. En af disse er Ramme Kirke, hvor graver og kirketjener Jes Erik Petersen har deltaget i det såkaldte FLIS-kursus for førstelinjeledere i staten.

AMU: Fleksibel og billig efteruddannelse

23. februar 2017
Arbejdsmarkedsuddannelserne - AMU - indeholder en række ofte oversete kompetencegivende efteruddannelser.

Projekt: Statsforvaltningen sparer 61.000 kroner med AMU

23. februar 2017
Statsforvaltningen byttede eksterne konsulenter ud med AMU kurser og skar 61.000 kr. af budgettet i stort kompetenceudviklingsprojekt.

AMU styrker samarbejdet i Politiet

23. februar 2017
Hos Midt- og Vestjyllands Politi bliver AMU brugt til at styrke samarbejde og teamudvikling.

Ekspertgruppe kulegraver voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet

23. februar 2017
I øjeblikket gennemfører en ekspertgruppe en analyse af voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet og skaber løsningsmodeller til, hvordan det kan indrettes og styrkes.

Konference om dialog og samarbejde på gymnasiale arbejdspladser

20. februar 2017
Den 7. februar 2017 blev der afholdt konference dialog og samarbejde i den gymnasiale sektor. Læs om og hent materialet fra konferencen.

Udmelding af midler fra Kompetencefonden 2017

1. februar 2017
Pga. ressortændringer i forbindelse med regeringsomdannelsen i november 2016 forventes udmelding af midler fra Kompetencefonden i 2017 at blive forsinket.

Stjæl og kopier til kompetenceindsatsen

16. november 2016
Spar på omkostningerne til udvikling, styr udenom blindgyderne og stil skarpt på det, der skaber effekt. Der er mange gode argumenter for spredning af viden i staten - ikke mindst, når det handler om kompetenceudvikling.

Fejl-fejring og fire andre tiltag der giver bedre videndeling

16. november 2016
Få fem tiltag der styrker arbejdspladsens videndeling, skærper samarbejdet og øger effektiviteten i den fælles opgaveløsning.