Projekt: Medarbejderinvolvering styrker kvalitet og effektivitet

Panserværksted Antvorskov ønskede at ”trimme” værkstedet til en kommende konkurrenceudsættelse vha. medarbejderinvolvering. Resultatet blev mere forretnings- og kvalitetsorienterede medarbejdere samt højere trivsel på arbejdspladsen.

Som konsekvens af en kommende konkurrenceudsættelse havde Panserværksted Antvorskov et ønske om, at medarbejderne fik en helhedsforståelse, således at værkstedet kunne aflevere køretøjer til kunden til tiden og til aftalt kvalitet, med mindst muligt ressourceforbrug. Medarbejderne blev inddraget i at nå dette mål.

Medarbejderne arbejder nu i selvstyrende teams med egne tavlemøder og medarbejderne tilbyder uden opfordring arbejdskraft til andre teams. Desuden påtager alle medarbejdere sig et ansvar for at levere produktet til aftalt tid. Både kvaliteten og effektiviteten er altså forbedret. En trivselsmåling ved projektets afslutning viste markante forbedringer i trivslen på arbejdspladsen som resultat af medarbejderinvolveringen.

Mere om projektet

Projektet forløb fra december 2015 til november 2016.

Klik på nedenstående projektoversigt for at læse mere om projektet.

Projektet er gennemført med støtte fra Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser (FUSA). Læs mere om muligheden for fondsstøtte til kompetenceudviklende projekter på statslige arbejdspladser.

Kontaktpersoner: