Projekt: Robust beredskab til omfattende forandringer

DSB gennemgår anseelige forandringer både nu og i den nærmeste fremtid. Derfor har de kompetenceudviklet deres akademiske medarbejdere til større forandringsrobusthed og mere samarbejde og arbejdsglæde.

DSB’s akademikere er i gang med at implementere store forandringer i organisationen, såsom at indføre nye teknologier, processer og redskaber i hele DSB. Der er tale om omfattende implementeringsprojekter, der stiller nye krav til de akademiske medarbejdere.

Derfor har DSB, hvor formålet har været at styrke akademikernes faglige og personlige kompetencer og agilitet i forhold til at medvirke i, og selv drive, igangværende og kommende forandringsprocesser. Udover således at kvalificere akademikernes daglige, konkrete opgaveløsning, var formålet, at øge akademikernes trivsel og arbejdsglæde.

Robusthed i forandringsprocesserne

Projektet har resulteret i, at deltagerne har opnået en forståelse af, at forandringer er et grundvilkår. Desuden har projektet gjort en afgørende forskel i forhold til at kunne håndtere egne og andres forandringsreaktioner.

Evalueringen af projektet viser bl.a., at 43 % af deltagerne har anvendt ét eller flere værktøjer i praksis efter kurset. Især de mentale værktøjer til at håndtere forandringsreaktioner bliver anvendt.

Forandringsledelse er nu en del af DSB’s strategiske fokusområder under over overskriften "Attraktiv arbejdsplads”.

Fakta om projektet

I alt har 100 akademikere deltaget i projektet, som løb fra marts 2015 til november 2016. Projektet er støttet af Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser (FUSA) med 402.000 kr.

DSB har været indstillet til Change Awards 2016.

Klik på nedestående projektbeskrivelse for at læse mere om projektet.

Projektet er gennemført med støtte fra Fonden til Udvikling af Statens Arbejdspladser (FUSA). Læs mere om muligheden for fondsstøtte til kompetenceudviklende projekter på statslige arbejdspladser.

Kontaktpersoner: